Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

FÖRELÄSNING Sara Ivarsson om hur kroppens lymfsystem och fascia hjälper oss

30 maj 11:00 - 13:30 CEST

Gratis

På temat Återhämtning berättar Sara Ivarsson om hur kroppens lymfsystem och fascia hjälper oss att må bättre och orka mer.

Workshopen innehåller både en föreläsning och praktiska övningar. Du får lära dig vad lymfsystemet och fascia är, vad de gör i kroppen, hur de fungerar och varför de är så viktiga och hur du själv kan förbättra deras funktion och därmed ditt eget välmående.
Sara är certifierad fasciaspecialist, lymfmassör och yogalärare. Hon lärde först känna lymfsystemet när hon gick en utbildning i yoga för cancer och sedan började hålla yoga för cancerberörda i Malmö. Först kom intresset för lymfsystemet av att få förståelse och underlätta för deltagarna med lymfödem. Men väldigt snabbt förstod hon att ett bra lymfflöde har så mycket mer att göra med hela kroppens hälsa än vad det pratas om. Lymfsystemet kallas ibland för ”det bortglömda systemet” och det ägnas inte så mycket uppmärksamhet trots att det är så viktigt för att kroppen ska fungera som en helhet.

Oavsett om du har haft cancer eller inte så är det väl värt att ta hand om ditt lymfsystem. Lymfsystemet är kroppens stora reningsverk som forslar bort överskottsvätska och slaggprodukter från kroppens vävnader. Det samarbetar mycket med fascian som är ett nätverk av bindväv och vätska som finns överallt i kroppen. När de fungerar som de ska har du mycket energi, bättre immunförsvar, upplever mindre stress och återhämtar dig snabbare efter skador och operationer.
LÄS MER: https://movebreathepause.se/

För dig som berörs av cancer
Medlemskap i Kraftens hus krävs

 

Detaljer

Datum:
30 maj
Tid:
11:00 - 13:30 CEST
Pris:
Gratis
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Carina Mannefred
E-post:
carina.mannefred@kraftenshus.se

Plats

Kraftens hus Sjuhärad
Viskastrandsgatan 5, vån 6
Borås, Västra Götaland 506 30
+ Google Map
View Plats Website

Få de senaste uppdateringarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev